Juhola, Niina-Matilda: Näkijä – Rakkauden tiellä

Kirjan tekijä on ammatiltaan perhekotiäiti, syntynyt 1974. Jo lapsena hän löysi itsestään selvänäkijän ja tämän lahjan kanssa elämään opettelu jatkuu hänellä vieläkin. Kirja on osittain oppikirja yliaistilliseen maailmaan ja siihen miten henkiset lahjat sulautetaan jokapäiväiseen tavalliseen elämään.  Sellaiset ilmiöt mm. kuin henkiopas, toiselta puolelta tuleva suora ohjaus, sielukävely ja vankkumaton kohtaloon uskominen tulevat tutuiksi kirjan sivuilla.

Kirja ei ole varsinaisesti uskonnollinen, mutta ohjaa, miten rukouksella voi kutsua järjestystä elämäänsä ja päiviinsä. Kantavana teemana varsinaisesti on rakkaus kaikkea kohtaan.  Kysymyksiäkin löytyy, esimerkiksi mietitään, missä on suojelusenkeli silloin kun lapselle tehdään pahaa.

Vaikka kirja sukeltaa syvälle näkymättömään maailmaan, se ei niele kaikkea ilman kritiikkiä. Kirjassa kehoitetaan vetämään itselleen tiukat rajat, joitten yli ei tavallinen eikä henkimaailma hyppele. Ja jos toiselta puolelta otetaan yhteyttä, ihminen on sen arvoinen, että sanomat on oltava selviä ja arvokkaita. Varoituksen sanoja myös löytyy, kaikilla asioilla ei voi leikkiä uteliaisuuttaan.

Kirjan sanoma ei selviä ensimmäisillä lukemisilla, osansa on myös kielellä, joka on kaunista, sanoisko tajunnanvirtatekniikkaa. Kiinnostava matkaopas kuitenkin toisenlaiseen elämään, missä moni asia on laajempaa ja rikkaampaa kuin eläminen ilman näkymätöntä ulottuvuutta.

Eeva