Lumihiutaleterveiset Alavieskasta!!

Lunta, lunta, lunta vaan sataa tihuuttaa aina vaan.  Toivotaan pitkäkestoista kevättä yöpakkasineen ettei kellarimme ja pahimmassa tapauksessa asunnotomme kastuisi häiriten elämisemme intoa koetellen kärsivällisyyttämme.   Vaikka hyvähän se on hiihtäjän hiihdellä. 

Kuukausi on vierähtänyt ykköstä jo monessakin mielessä.  Helmikuussa laskemme ja ynnäämme sekä selittelemme kirjaston tilastoja.   Hyvä niin, että jospa se olisikin tie ja lähtökohta paremmalle.

Medialla on avainasema asioiden viestinnässä.  Tässä viittaan taannoiseen lehtikirjoitukseen, jossa Haapajärven kirjasto tarjoaa kirkkokahvit silloin ja silloin.  Myöhemmin kuulin, että mukana on koko Kiri-kimppa.  Jo tuolloin jäin miettimään, että olipas hyvä veto; kuka sitten lieneekään idean äiti tai isä.

Viime viikolla meidän seurakunnasta otettiin yhteyttä ja pyydettiin yhteistyömahdollisuutta:  kirkkokahvit, kirjanäyttely ja mahdollisuus lainaamiseen. Oitis tartuimme tilaisuuteen ja Alavieskassa on näillä näkymin kirkkokahvit Alavieskan mieskuoron vauhdittamana kirjastossa Pokelantiellä tarjolla Kalevalan päivänä su 27.2.2011.  Toivottavasti monessa muussakin Tiekkökirjastossa kevään korvalla.

Mitenkähän me saatais Oulun eteläisen portaalin etusivulle, jossa nyt linkit mm. :pankit, oppilaitokset, julkishallinto.  Jospa siinä lukiskin linkityksin: pankit, kirjastot, oppilaitokset, julishallinto.  Samallalaillahan pankkeihinkin kuin kirjastoonkin mennään omin tunnuksin!? Olisivapa siinä Aina tarjolla.

Lainan päivä on helmikuussa tulossa ja linkitetään se ystävänpäivään!  Eeva-Liisa Impola tarjoilee itsensäkehittämiskirjalaaria nyt aluksi ainakin sieviläisille ja Eeva Eerolan kanssa pohdimme Alavieskassa toisistamme välittämisestä.  Tarjolla on myöskin  lapsille mukavaa.  Elina Nurkkala tulee vierailemaan ala-asteilla sekä Sievissä että Alavieskassa sekä kokoaa yhteen myös "lapsi ja kirja" teeman helmikuun aikana.

Nautinnollista talven jatkoa moni  tavoin vietéttynä!    Ja toivotettaisiinko Guggenheim-museo tervetulleeksi Helsinkiin!!??

Helvi