Haapaveden kirjastolla vietettiin 22.3. tunnelmallinen ilta, kun kirjastolle saapui Jokilaakson musiikkiopiston oppilaat viihdyttämään ihmisiä monipuolisella musisoinnillaan. Vastaavanlainen konsertti järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuun alussa ja eihän sitä koskaan tiedä kuinka pitkä perinne tästäkin vielä syntyy. Esiintymispaikkana toimi kirjaston lukusali, joka pienestä koostaan huolimatta tai ehkä juuri siksi, sopi esiintymispaikaksi erinomaisen hyvin. Tunnelmaan ennen konserttia virittäydyttiin Haapaveden nuorisomusiikin tarjoaman kahvin parissa.  

Ilta alkoi piano esityksellä, joka oli mukavan tunnelmallinen aloitus illalle ja polkaisi konsertin pontevasti käyntiin. Seuraavana olikin pianon säestämän viulun vuoro viihdyttää yleisöä klassisella musiikillaan ja tämä esitys oli henkilökohtainen suosikkini illan tarjonnasta. Illan edetessä tunnelma vain kasvoi ja vuorossa olikin herkkä gospel-balladi nelihenkisin yhtyeen esittämänä.

Konsertti eteni jouhevasti ja seuraava kokoonpano esitti rumpujen, kitaran, basson ja laulun voimin useamman eri tyyppisen kappaleen. Tulkinnan kohteena oli muun muassa J. Karjalainen. Yhtyeen keskinäisestä kemiasta huomasi, että pojat ovat soittaneet ennenkin yhdessä ja soittajat myös selvästi nauttivat soittamisesta ja esiintymisestä. Pian oli kuitenkin rytmiryhmän aika antaa tilaa seuraaville ja esiintymään tulikin hieman nuoremmista soittajista koostuva kokoonpano. Edellisen kokoonpanon solisti jatkoi  parin kappaleen ajan mikin varressa  ja hoitikin tonttinsa mallikkaasti. Lopuksi vaihdettiin vielä laulajaa ja tällä nuorella ryhmällä konsertti vietiinkin loppuun mallikkaasti. Konsertin päätti Gary Mooren klassikko over the hills and far away. Komea lopetus komealle illalle.

Ilta oli kaiken kaikkiaan hieno ja kirjastot sopivat mielestäni mainiosti tälläisten tapahtumien toimintaympäristöksi. Toivoisinkin kirjastojen tekevän vielä enemmän yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden kanssa ja tarjoavan kirjaston monipuolisia tiloja mahdollisimman monien käyttöön. Kuvia tulee myöhemmin,kunhan saan ne kamerasta koneelle.

Mikko Komulainen