Siikalatvan kunta on kohta 1,5 vuotias kuntaliitoksen myötä syntynyt n. 6400 asukkan kunta.Yhdistyminen on teettänyt ja teettää edelleen töitä eri sektoreilla hallinnon ja palveluiden järjestämisessä, onhan kyseessä ollut neljä ainakin joiltain osin erilaista kuntakulttuuria. Kaikki neljä kirjastoa säilyi eli kaikissa kyläkeskuksissa on oma kirjasto ja tuttu henkilökunta. Täällä Pulkkilassa me Riitan kanssa hoidellaan kirjastopalvelut koulun yhteydessä olevassa kirjastossa.

Viime torstaina olin Maakuntakirjastokokouksessa ja sieltä saatiin materiaalia jaettavaksi päättäjille, nimittäin Yleisten kirjastojen neuvoston päättäjille suunnattua esitettä "Kirjasto - ihmisten ja ideoiden kohtaamispaikka". Esite on lyhyt ja ytimekäs ja pohjautuu yleisten kirjastojen yhteiseen kirjastostrategiaan vuosille 2010-2015.  Tarkoitus on jakaa esitettä niin lautakunnan kuin valtuuston jäsenille. Esitteessä kirjataan kirjaston arvot, perustehtävät j.n.e. Toivottavasti päättäjät lukevat esitteen ja ajattelevat samoin kuin esitteen saatekirjeessä sanotaan: "Kirjasto haluaa tänään ja vielä vuonna 2015, että KIRJASTO INSPIROI - KIRJASTO YLLÄTTÄÄ - KIRJASTO ANTAA VOIMIA."

Eilen vietettin Kirjan ja Ruusun päivää myös meidän kirjastossa, nyt kuudetta kertaa. Esiintyjäkaarti oli mittava, oli tuttuja pulkkisia kirjoittapiiriläisiä sekä vierailevia tähtiä Kärsämäeltä, Runoryhmä Runotulkit. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja välillä nauruhermoja kutkuttava.

Kevätterveisin ja lämmintä kesää odotellen  

Anna-Liisa