Raijalle  ja Raisalle nimipäiväonnittelut!   9. helmikuuta

 

Olin tänään Hyvinvoinnin Tieto-taito koulutuksessa  KASTE-TERVEEMPI POHJOIS-SUOMI - Oulun Eteläisen osahankkeen  järjestämässä ja Alavieskan työryhmään kuuluvana Nivalassa. 

Miten meidän kunnissa voidaan?  Hyvinvointikertomuksen tuottamatieto oli karua kertomaa ihmisten hyvinvoinnista kohdusta hautaan. 

En tarkemmin ryhdy analysoimaan koko hanketta, mutta totean vain, että monenmoista versiota kunnista riippuen on tulossa ja valmista pitäisi olla syksyllä valtuustojen vahvistamista varten. Hienoja oivalluksia siellä mielestäni oli mm, että koko systeemi uusiksi muutoksen kautta, mutta ilman resurssien lisäyksiä   -. asukkaille hyvinvointia.  Tehdäänkin asiat erilailla, eikö kuulostakin yksinkertaiselta!?   Aika  näyttää. 

Työ ei varmaankaan koskaan lopu tälta hyvinvoinnin saralta: ihmiset sairastaa - kipuilee - tai voi muuten huonosti.  Se lienee ja on tosiasia   -  tahdotaan sitä tai ei. 

Asiasta toiseen: Onko teillä kellään kirjaston budjetissa eläkemenoperusteisia maksuja. Eli maksuja, jotka on sysätty kunnan maksettaviksi ja kunta vierittänyt ko. summat "aiheuttajatahoon".

14000 euroa minustaon aika kohtuuton ja korottaa lainan hintaa!, eikö teidänkin mielestä.!?  Mikä on tilanne vaikka 10 tai 20 vuoden kuluttua, kun kaikki kunnasta eläkkeele jäävät korottavat ko. maksua.

Kunhan lähivuosina opettajienkin maksu siirtyy kunnille, niin onko tämä oikein!?  Valtionhan nämä mielestäni pitäisi kaikki maksaa.

 

Aloitanpa nyt Hyvinvoinnin edistämisen vaikka itsestäni harmonisoiden ajatuksiani ja kehoani seuraavasti:

Energiasvaras uuvuttaa ihmissuhteet; Sata tapaa tappaa sielu; Sinulla on vain yksi elämä; Ajattele myönteisesti; Aidosti kiltti; Ystävyyden avaimet; Huolena huolehtiminen; Näin puolustaudut tauteja vastaan, Harmoninen hyvä olo; Kehon ja mielen jooga; Hoikistu viisaasti, Oikea väri, varma tyyli; Henki ja elämä; liekeissä, Sisäinen menestys ja lopuksi vielä Intialainen päänhieronta ja Freudin jalanjäljillä maustettuna Vyhyketerapialla.  Sekaan soljuvaa suomalaista kaunoa. 

Jos on vielä tämänkin jälkeen myrtsinen mieli, niin auttanette lisäkirjalistalla.

Helvi