Hyvää Lainan päivää Alavieskan kirjastosta!

Vuosi lähtenyt mukavasti käyntiin.  Ollaan jo kohta kevätpuolella päivän rientäessä kohti valoa.  Viikonlopun sää oli suotuisa hiihtoon ja lasketteluun;  mahtava  lisäenergialataus!  -  tätä täytyy saada lisää.

Päivä helmikuun kahdeksas alkoi mukavasti täällä Alavieskan kirjastossa nukkesatuilun merkeissä Irman ja Soilin kanssa.  50 innokasta kuulijaa omin kysymyksin aktivoitui 45 minuuttisessa.

Päivällä nyt selvittelimme sitten Koskelan sukupuun juuria parinkymmenen hengen voimin.  Ihanaa, että ihmisiä kiehtoo juuret ja haaroittuminen aina niin kauas taaksepäin kuin se on mahdollista. 

Ilta kahdeksaan ollaan kuten muutoinkin aiIna valmiina palveluun. 

Lehtilukusalin seiniä koristaa Vuokko Kauppisen värikkäät maalaukset helmikuun ajan.  Vuokolla on nyt toinen näyttelyn viiden vuoden jälkeen täällä meillä.  Alavieskalaissynyisellä Vuokolla on myös omat sivut.

Monenlaista työtehtävää odottaa tekijäänsä tilastoista alkaen.  Älkäämme ressantuko, kyllä se siitä.

Kajaanin kaupunginteatterin Nukku-Matti ihastutti niin, että saapuu toisen kerran Alavieskaan.  Esityspaikkana on nyt itse kirjasto koulun sijasta.  Palosen Arja saapuu meille kirjavinkkaamaan maaliskuun alussa.  Arja oli ollut MTV-3 ohjelmassa 4.12.; sattuiko kukaan näkemään!?  

Miten minusta tuli minä ohjelmassa oli eilen sunnuntaina positiisen mukava Heli Laaksonen. Hänen jutusteluaan Marko Gustafsonin kanssa oli mukava kuunnella: mikä avoisuus ja positiivisuus ja viattomuus.  Korvaan särähti kovasti tädin "musertavat arviot"koskien ruuanlaittotaitoa! -  olisi jättänyt sanomatta!!  Suku on pahin, piti tässä kyllä paikkansa.

Tähän tuli tai taisi tulla kosolti kirjoitusvirheitä, mutta aikaa on vähän ja asiahan lienee tärkein!

Kirjoittamisiin huomenna ja kerron terveisiä hyvinvointiseminaarista Nivalasta.   "Hyvinvoinnin tieto-taito "koulutus liittyy  Oulun Eteläisen osahankkeena Terveempi Pohjois-Suomi,

että näin

Helvi